ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Международният фестивал„Дни на тракийската култура“ ще се проведе от 25 до 30 юни в Пловдив

Вижте акценти в програмата на фестивала, организиран от Тракарт за осма година

На 25 юни 2020 от 19.00 часа на Римския стадион е официалното откриване на фестивала с концерт.  В програмата участват Вокален ансамбъл „Светоглас“, Китарен Ансамбъл „Академика“, „Родопа пее“ с Анджелика-Гая Меркова, Васил Игнатов, Стефан Маринов, Костадин Петров.

Фестивалната програма обхваща две направления – Музика и Слово, представени от Научна конференция “Божественото знание на Древна Тракия” и концерти,  изложби,  излъчване на филми, срещи, четения.

На 27 и 28 юни 2020 г. в Културен център „Тракарт“ се провежда Научна конференция на тема “Божественото знание на Древна Тракия” в която участват изтъкнати учени траколози и културолози – проф. Валерия Фол,  проф. Иван Маразов, проф. Ваня Лозанова, проф. Добрин Денев, доц. Веселина Вачкова и др.

Пловдив, като географски център на Тракия, е бил и е център на тракийската култура и има историческата мисия да съхранява, изследва и представя материалното и нематериално наследство на траките. Най-старият жив европейски град, по естествен път на взаимно опознаване, обединява и представя Балканската диаспора и подчертава общите ни културни корени, традиции и ритуали.

Акценти в програмата на фестивала вижте в КАПАНА.БГ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина